Pages

There was an error in this gadget

Friday, December 31, 2010

PUNCA


Salam tahun baru...fufufu....pagi-pagi lagi da update blog.
Ag pn ak baru je smpai umah,kg halaman...ap-ap pn,makin ari,ak rse mcm mlas nk update blog....
mybe mood tuk update xde ag kowt....evn there is certain time ak rse ad je mende yang nak ak kongsi kan....btw,for today entry,sye nk ucap kan Selamat Taun Baru!!!!XD

Wednesday, December 29, 2010

BELAMBAK

Fuhh...penat seh...banyak gile keje, ak rse ak sowg la yang design balik keje-keje drawing yang dak-dak kelas ak kene wat. Even banyak keje, ak curik ar skit time nak tulis tuk blog ak nie.hehe...
Tapi mata ak nie berat je nak taip and reke ayat tuk blog ari nie...ngantuk ad,sengal badan ad, sengal ubi je x de...hehe...







Btw ak nak sentuh skit pasal perangai laki-laki zaman skang but this story doesn't relate to anybody k. Nanti ad lak yang amik ati. Yang ak nak cakap kan nie kan, nape boys-boys skang suke berkapel tapi penjagaan badan kureng di amik berat kn. Bagi ap yang ak tahu la, hanye 30% mamat-mamat nie yang mahu kan badan yang 'tuff ' or x buncit la. ''Diowg bukan x nk,bile tgk je badan mamat len 'tuff ' rse geram-geram je nak jog trus, tapi malas doe'' , and '' alah!nak berawek perlu ke sume tue?pompuan x pandang la'' so, betul ke perempuan x kisah ngan sume nie???camne lak ngan laki yang pas kawin perut buncit???

Penjagaan kesihatan badan amat lah penting, dan ia juga di war-warkan oleh nabi kite sendiri untuk menjaga kesihatan badan and ia juga dapat memberi kite bentuk badan yang di idam-idam kan oleh sume laki. Cume ad some certain prob la yang other people said when they want to start fit, ''badan ak susah la,cuz ak nie ikowt GEN parents ak'' and ''banyak keje la doe,bukan x nak'' so, bukan nye lame nak wat mende-mende sihat kan diri nie, jus take 3 or 4 time a week and only 1 hour to do some exercise. Masalah yang utama dalam hal nie is MALAS.PAP!!!!






Ak ad la skit mende yang ak rse bleh kongsi di sini, like camne nk exercise yang mudah and bleh wat kat umah pn.try la tengok vid nie...enjoy...


video

Monday, December 27, 2010

BUTA



Selamat pagi kalian,

semalam ingatkan nak update blog before tido, sekali tertido da...haha...tapi kan kalau update blog nie stiap kali nak tio, kire nye blog nie cam diari la. La?la?la? watever...

Btw, ap yang ak nk cite kan pagi nie pasal ''membabi-buta kat tempat orang"...it's mean, korang duk tempat orang atau lepak kat tempat orang smpai x ingat dunia!. Ak rase mende-mende nie jus happen at boys..(well~laki..) . Ap la yang shok sangat duk tempat orang, owg ad cakap ''hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri'' . U all see!!! pepatah nie cakap hujan batu kat negeri sendiri pn bes. Mesti la bes...sbb di negeri sendiri ad makan batu, kaki batu, kepala batu, berak batu dan bermacam-macam batu lah...owh! da terlalut lak. Ap yang ak nak cakap cube la cari ke''bes''saan tue kat tempat korang sendiri. Jangan la duk nak mengharap sgt entertaiment yang owg len rse leh kasi kat kite...heeee....




*Ak rase sape yang bace entry nie mesti bengang*XD


Sunday, December 26, 2010

RIBUT


Yo!!!
pergghh~pagi-pagi bukan nak bagi salam dulu, hehe...

assalamualaikum....jawab! jgn x jawab!..baru ak perasan, skang bukan lagi pagi da doe, da kul 1 lebih da, cepat gile mase berlalu eak. Ujan pn turun renyai-renyai, relak-relak jap pastu baru nk wat keje ke ap ke.






Semalam punye hal, pagi-pagi da kecoh doe. Si A ;''3-0!!!'' , si B ; ''tue la psl, 3 tue beb! malu doe~''. Pe yang kecoh la ak pn x pasti, dgr kate Malaysia menang lwn Indonesia Piala AFF Suzuki. Ak nie mmg!x tgk pn bola,hehe. Bukan x minat, malas nak tgk ( kureng lol) . hehe...
Ad la pagi tadi ak walk kat blog mamat nie, die tulis psl geng Indonesia x puas ati la psl kalah smlm. Macam-macam la sbb kalah nye, keaper kene laser la, sakit perut nak berak la. Laser tue bukan nye tembak trus putus kepale ke ap, tue pn nk kecoh...hehe...emo lak ak.
Pape pn tahniah Malaysia tuk kemenangan semlm, bangga doe. heee...
Tuk team Indonesia, ala kalah kali nie, len kali menang lak ke. kn? so, keep up the good work guys!.




Go, Malaysia!!!

Di Kala Mula


Assalamualaikum,

mike test,1,2,3....ehem2...banyak bende nak cakap nie,terutama perihal diri tapi ak rase blog yang ak buat nie bukan ler untuk bagitau name penuh ak,ak lahir kat mane,umo ak bape,ak nie lesbian ke,tapi ak tulis blog nie ad la 1 or 2 mende ak rse ak nk share sumthin to korg si para pembaca.lagi pun banyak-banyak blog ak bace,banyak gak yang bgtau perihal diri diowg, 'jam 11:00 AM - ak makan nasi ayam,bes siot - '.wat de......who cares!!!lantak ko la nak makan nasi ayam ke,nasi tuk ayam ke.Mybe ak k'terlaluan bytw, blog diowg...ikot diowg la nk tulis ap kn?...ummmmnnn....mlm nie mmg sunyi pas ak ngan mmber ak serta budak batch ak yang kene hang out kat kolej nie tuk wat keje....ingatkan bley ar cuti awal,terpakse extend time tuk wat keje yang kene wat len.








Bagi 1st time or rookie entry,ak rase x yah la tulis mende ngarut-ngarut or panjang-panjang,lagi pun 'esok masih ada'.