Pages

There was an error in this gadget

Friday, March 25, 2011

Setelah Lama

Assalamualaikum,


Lame gak la nak cari rajin update blog sebenarnye...punya la susah nak datang...nape eak???*haish*...susah..susah...idea and tajuk entry bukan xde,dalam phone belambak save tajuk entry...nak taip isi tue susah...malas...


Cite kali nie aku nak kongsi pasal blogger-blogger yang ada video yang bapak best and funny...dan aku x pasti la pasal pembuat video yang certain nie xde blog...try la korang search sendiri kalau nak tau diowg ada x blog...huhu...


besnye kalau dapat video camera tue....



Firts funny video maker is Anwar Hadi,bagi aku...sebab die lah aku terjebak dalam bidang tonton video-video anak melayu yang sengal and kelako...haha...


For the second video is Matluthfi90, untuk mamat nie lak,die da lame kowt men ngan video-video nie.And most of people suka bandingkan antara mamat nie ngan Anwar Hadi nie...kenape ea???


Then ini pula adalah funny video maker satu-satunya adalah perempuan,and die nie bukanlah calang-calang perempuan,sebab bagi aku die nie sengal gile and sangat kelako...hahaha...name die Maria Helena...try tengaok..best..


Ini pula satu lagi funny video maker yang bagi aku,....bley ar...bleh kowt...lawak la jugak...hehe...and salah satu geng yang ber partner....iaitu....geng Mentol Pecah...video yang aku linkkan tuk korang,adalah video diowg yang first aku tengok...agak la kelako nye...huhu...


For the next bagi aku untuk funny video maker nie adalah,mamat nie...Maccaboyz91....aku baru tengok sikit je video-video die...so,aku xleh bagi komen pape and banyak lah pasal dak nie...hehe


Yang terbaru aku dapat lagi funny video maker nie....sorang lagi budak laki,he is....Afiqsays....yang nie pun bagi aku,still baru lagi untuk aku,and video die pun x banyak gak aku da tengok...mybe when I have much more time to waste...aku tengok kowt...hehe...



So,penutup isu kali ini aku rase,korang try la tengok and jangan la bile da bosan tengok satu video da nak skip...pastu terus tekan pangkah...bukan pe...try tengok slow-slow,kalau video tue x bes,try tengok yang lagi...diowg pembuat video nie da banyak da video yang diowg hasil kan...and bagi aku,banyak yang best tau x...so,have a nice watch...X)



Tuesday, March 22, 2011

Try To Find Funny


Assalamualaikum,



Nie la akibatnye bile da malas nak taip...haha...




arap-arap permintaan die ditunai...X)



bestnye tido...so fluffy...X)



nie la mende nak buat,tapi xmungkin berjaya...==



pergh!!!cam cyclope lak.



kucing reti ke perang camnie???





Thursday, March 17, 2011

Antara Sejati

Assalamualaikum,



Memang xleh lari dari tido lambat skang...adoi,x keje, lepak, x keje, maen game...even xde mende mesti ada gak keje...naseb badan,haha. Aku ada la buat search skit pasal CINTA sejakazali (sejati) kat member-member aku, dan nie respons diowg.

  1. Cinta sejati wujud apabila setiap orang dalam pasangan sanggup buat apa saja demi pasangan.
  2. Cinta sejati wujud apabila diowg kapel 1st time dan xpenah putus sampai ke pelamin.
  3. Cinta sejati wujud apabila pasangan kapel tue bahagia even diowg xkahwin.



So,korang rase la, betul x statment aku kat atas tue eak???Kalau betul cinta sejati hanya ada pada antara manusia,camne lak ngan cinta sejati kita terhadap Tuhan???camne lak cinta sejati kita kepada Rasul kita???, camne lak cinta sejati kita terhadap kitab???, camne lak cinta sejati kita terhadap agama kita???


''Yela,memang perlu ada la cinta sejati antara manusia,da itu kelebihan manusia yang dahagakan kasih sayang,cinta antara lelaki dan perempuan'',kata si A yang kurang akal fikirannya.''Relak la,awal lagi nak semua tue,nanti da kawin,aku tambah la ibadat aku'' kata si B yang bangang.


Bagi aku la,xtau la aku nye pendapat nie bangang ke,cetek pemikirannya...hehe...bagi aku la, cinta tue,bercinta la jugak..memang xleh lari dari lumrah...tapi ingat pada Tuhan jangan pula lupa. I mean, solat kita la...jangan tinggal lah solat walau kita buat apa pun...betul...


Ceh!macam bagus lak aku cakap camtu...hehe.X kisahlah,tue adalah pendapat aku,so...korang lak camne???

Friday, March 11, 2011

Di Sebalik Plot

Assalamualaikum,



Whats up guys!lepas lame gile aku menunggu,menanti ngan cerita baru di pawagam nie,Hikayat Merong Mahawangsa, last night, aku abes gak tengok cite tue.BTW, mula-mula aku pergi panggung wayang semalam,memang bukan atas reason nak tengok cite tue,cuz ada sumthin yang buat aku bengang gile,tapi atas reason nak teman member...adoi...




Tapi,bile aku start je tengok cite tue,perrggh~memang bes...Ada part yang kelakar,ada part yang geram rase nak je sepak-sepak kerusi wayang tue,ada part tertanye-tanye...And last-last,aku jadi suka tengok cite nie.Bukan pe,aku nie xpenah tengok cite Melayu kat panggung,atas sebab takut kerugian duit tiket dengan cite ntah pape.Well,paham-paham la cite owg Melayu cane...


Kire x rugi la kalau korang bayar RM10 untuk tengok cite Melayu nie,by KRU cuz....
  1. Ramai yang cakap cite nie bes la jugak
  2. Dari FB,blogger lain yang beri pandangan diowg pasal cite nie
  3. Try la tengok sendiri...hehe...
  4. Then rate yang aku leh kasi 3/5 or 6/10.huhu...


FYI,masa aku tonton cite nie,macam-macam karenah orang aku dapat tengok,ada yang tokok tambah la untuk wat kelaka,ada yang over feeling la cam awek yang duk sebelah aku, ''Ish!nape bagitau'',''ha!padan muka'' awek tue cakap siap genggam tangan erat-erat...kire die geram ar...


Aku nak cite sikit la,ce cite,ce cite...yang perkara yang buat aku bengang before tengok cite semalam...aku pun x tahu mane mistake die,kenape/sebab apa boleh jadi gitu.
Mungkin salah aku yang masih ada perangai gelap aku dalam diri atau memang diowang xleh terima aku.You know,aku macam being betrayed pun ada,being stab from the back pun ada, and yang paling ketara yang aku nampak,being forgotten...by who???by someone that aku suka together,gila-gila together...aku bukan pe,aku penat dengan sowg kawan yang aku anggap rapat tapi selalu forgot his friend at behind.


But,aku xnak cite panjang or details cuz aku harap mende camnie xkan berulang,....aku penat la...aku xlarat .....with somene that always make my head spinning dengan karenah die....aku pun nak happy life...I'm really,really,really tired with 'his' attitude....















Terase......

Assalamualaikum,

teater melayu dari budak kolej

Hey guys!Semalam aku tengok satu persembahan teater.Teater nie di sembahkan oleh geng MASKOM UiTM di kolej aku, dan tajuk teater nie adalah di sisi iblis.Teater nie mula pada pukul 8:30 P.M,tapi yang xbest nyer die start pukul 9:00 P.M xsilap aku.Well!kata-kata Melayu,biasalah...hehe...


Teater nie memang best bagi aku,cuz die xmembosankan, xterlalu dramatik, xterlalu mengarut dan ada part-part kelakar, memang lawak abes...hehe...


Ia mengisahkan seorang budak lelaki(nama die aku lupa la) miskin, cacat, dan macam-macam lagi kekurangan yang nak balas dendam kat penduduk kampung sebab hina dia, dan die gak suka kat sowg dak pompuan(Aishah nama die) yang ayu gile, baik pastu anak ketua kampung lak tue.


Iblis laknat

Lepas frust tengok awek tue, ada la seko iblis datang kat die nak tolong konon.Bagi die kaya,bagi die kacak(kacak la sangat) pastu dapat kahwin ngan Aishah. Pastu, kawan baik(Anum nama awek nie) Aishah nie dengki la kat die sebab si Aishah nie kire Miss Perfect ar dalam hidup die.


What I mean perfect nie adalah, die cantik, kaya, baik budi bahasa, kire tip top lah buat bini...hehe...Nak dipendek kan cite, Si Lelaki yang buat perjanjian ngan Iblis nie perlu dapatkan darah bini die, Aishah.Tapi kawan baik Aishah, Anum nie...die cube rampas Laki Aishah, memang dapat la...bese la, watak jahat...


Tapi,lepas diketahui oleh Aishah,kawan baik die nie, Si Anum, cuba pukul Aishah,pe lagi, gaduh pompuan la jadi...gurlsss, gaduh tarik rambut and tolak menolak je....
Last-last, Si Anum nie kalah dalam pergaduhan and mati akibat terhantuk kepala kat batu.Pastui Si Laki Aishah nie xdapat la darah bini die,amik darah Anum kasi kat Si Iblis...Then Iblis marah kat Laki tue cuz langgar perjanjian,pastu tukar balik Si Laki kekehidupan asal die....THE END.


Yang aku dapat la kat cite teater nie,cite die macam pernah jadi kat aku yang sebagai antagonis dalam cite bisikan Iblis...Tapi xla sampai Iblis datang kat aku,aku still kuat iman tau...huhu...


Tapikan,aku memang xnak jadi macam antagonis tue,cuz aku penat ngan sifat
mahmudah yang xbagi pape kat kite balik...dengki,bengang,marah,jeles,x puas ati...macam-macam lagi lah...



close friend...

Even aku da lame buang perangai tue,aku berharap kawan rapat aku (it mean kawan yang aku kenal da die cane,aku faham die cane) tue dapat friendly ngan aku macam die friendly ngan owg len, tapi sume tue macam sementara je...aku pun xtau apa lagi salah aku sampai die susah nak friendly ngan aku lagi,apatah lagi bile die stay ngan orang lain...aku rasa aku macam xdiperlukan(selalu jadi even bukan setiap hari)...huh...


And then skang,die macam ada kawan lain yang boleh dikongsi minat die kowt...apa-apa pun aku harap die maafkan aku yang aku cakap die perangai macam budak-budak ke,apa ke sebelum nie,cuz......aku x larat....aku penat....to bare the question that spinning in my head because of him......

Thursday, March 10, 2011

Terjaga

Assalamualaikum,


terjaga tido nak wat pe ntah


Hey,yo...wuaaarrgghh~(menguap)...ummnn...skang da kul 4:15 A.M pagi da weyh...OMG...apa yang aku buat nie?Actually, aku terjaga dari tido nie...aku tengok kiri aku...roomate aku da xde,ilang???(mane pulak mamat nie pegi pagi-pagi buta nie???...lantaklah)


Ntah kenape,aku xleh plak tido balik...adoi...nie x syok nie,ngah layan mimpi ala-ala coboi kebende tadi...hahaha...tetibe lak kepale aku come out with idea to update blog...(what the heck???)pelik-pelik....


try to write sumthin..


Aku tengok,jenguk,jeling la....ramai blogger yang ramai follower disebabkan '' I follow you, you follow I''..hehe,,,bunyi cam ''I jump, you jump lak''...hehe...Aku???sory skit ea...aku x men I follow-follow nie...aku kalau nak follow, biar blog tue best...cam...mamat nie...x pun paling kurang la mamat nie ke...


Kenape???sebab diowg beeeesssst.....setiap minggu wat aku menantikan update-update diowg tau...aku x suka la follow blog owg or bace entry owg len cuz, ''eh,lawa la gurl nie, follow lah'' ,either ''ensem lak mamat nie, try follow lah'' ,no way like this too ''nak cari follower-follower banyak-banyak lah,baru owg cakap gempak!''


Even blog aku x brape best...x brape best???(sebab tue xramai follower)aku x kesah...asalkan ada owg bace...ada owg bace sudeyh~...hehehe...lagipun aku nie bukannya blogger sangat...picture sendiri pun x letak kat blog...(nak low profile...uhuk!)


Entry kali nie cam ntah pape kowt,yelah...update pukul 4:30 pagi camnie...adoi...BTW,aku rase,entry pasnie aku nak post sumthin yang macam drama skit ayat aku...hahaha...(nak emo la tue)kalau jadi ler..aku nie cakap je...nak update blog,punyalah malas...hahaha...

Monday, March 7, 2011

Pasal Gambar

Assalamualaikum,



Hari nie banyak mende yang aku kene pikir,da la penat balik bersukan,pegi gym...hehe....yang kene pikir tue, keje lah yang banyak gile...adoi...before aku start buat keje aku nak cakap sikit pasal gambar.


yang nie betul atau gambar nie??


Orang cakap,sape yang suke amik gambar tak kire la gune DSLR ke, enset ke, kamera digital ke, atau apa-apa lah, then die edit sikit-sikit...kire orang tue berseni.Pastu bile orang lain amik gambar dan tak edit gambar die kire x berseni...hotak die!!!hahaha...


Tapikan yang kire berseni bile edit nie,bile gune kamera DSLR je...yang gune kamera lain...kureng seni die...tue orang cakap....bukan masuk aku lagi...huhu..


Bagi aku la kan, gambar nie...it's mean life to me...when you take people emotion, when you take people time when they spend together, when you take picture the moment you with your family, the moment with your friends...gambar itulah yang sangat bermakna bagi aku, dan ia juga seni dalam hidup aku...


mean,we are together


Aku xkan amik gambar gunung, pastu edit...kate nak bagi lebih lawa, lebih berseni,lebih meriah, lebih euuuwww...x cukup lawa ke ciptaan Tuhan tue.Da tau ciptaan Tuhan tue sangat indah,sempurna...kenape nak di edit kan lagi.


Amik la seberapa gambar korang ngan member korang selagi masih boleh bersuka-ria,amik lah gambar bersama keluarga tersayang selagi korang masih ada...ciptaan Tuhan yang tidak kekal tetapi akan ada adalah emosi atau peristiwa yang kita selalu buat.



jump together



Kalau nak edit picture cam nie pun baru la ok...sebab, kalu tengok banyak kali pun x kan puas beb!!!kenangan...sampai tua pun korang akan still teringatkan mende korang buat tue. Tapi,gambar gunung yang korang amik semalam pastu edit-edit then upload facebook,twitter,myspace....pe cer beb...setakat komen 10 hingga 50(banyak tue)...last-last,korang delete gak...




sooooooo~ beautifuuuuuuullll~



Tak lah salah,sampai kene masuk penjara,kene gantung sampai mati kalau amik jugak picture of scenery...setiap orang ada pendapat masing-masing,so jangan lah amik ati sangat apa yang aku cakap...


(skang aku nga berdebat ngan seorang budak,ilang idea....cibet...)

Friday, March 4, 2011

Back To Past

Assalamualaikum,


Entry aku yang lepas,bila aku fikir-fikirkan balik,aku rasa aku kene explain sumthin la bagi orang yang aku rapat tidak cepat misunderstanding,and aku xnak la gaduh-gaduh nie...nanti susah nak bertegur...and what I mean,I did not say yang lepas specific untuk dia...hahaha...

For the time being,aku akan update la blog nie lagi berapa hari kowt...buat masa sekarang...
malas lagi...hahaaha~XD

Wednesday, March 2, 2011

Tahu Ke???

Assalamualaikum,



ERROR

aku rase vid nie ada masalah la........ummmnnn...


Aku tak tahu nak upload lagu je...nie aku terus upload videp...wat format video then upload..hehe...xpelah, yang penting apa yang aku nak sampai kan kat video nie...

Ok...nie lagu sebenarnya dari Hilary Duff,Wake Up...aku just cut bahagian yang aku rase ia sumthin yang aku nak said...

Straight to the point...aku nak cakap la,orang sekeliling kita memang xtahu menahu tentang kita...diowg jus lepas mulut diowg je nak cakap...poyo~mcm cibai...(eh??pesal marah plak nie)

Aku bukan pe...aku rase la,aku x penah cakap diowg cane...pelupe ke,badut ke....korg tau ke aku camne???kalau tau,korg rase yakin ke apa yang korg tau tue???

First,yang aku nak touch la...nak cakap aku nie pelupa...plssss la....we human are same!!!The Forgotten Creature...xyah la nak cakap aku nie pelupa ke apa...pikir la dulu pe korg nak say tue...

Aku bukan la amik kisah sangat...tapi bila sumone target kita useless...sampai bila diowg akan anggap kita useless....that people are fucking shit la....ingat bagus...go to hell!!!

Aku x patut la say sumthin hard like that...tapi aku rase kita kene ingatkan orang-orang camnie...SATU lagi.......kalau korg nak tau la....INSAN mean PELUPA...try la search...hehe...

Memang la aku banyak lupe bende...korg tau x aku banyak fikir,...daripada people dunno think anything about like you all peolpe kurang la lupe nye....I think.....

So...if aku atau orang lain x say sumthin bad about you...you just shut your stink mouth tight la...nanti jadi masalah kan susah...betul kan???

(aku da kebuntuan idea...hahaha...kene emo baru banyak nak cakap..haha...)
By the way...aku x mean dis all ceramah kat diri aku je...tapi untuk sume orang gak...harap people can take it as teladan...peace....