Pages

There was an error in this gadget

Thursday, January 6, 2011

X PUAS ATI

Assalamualaikum,



Alamak!sekali 'big show' la~


Waaargghh!!!x bes,x bes,x bes!!! apa yang x bes??? x bes la bile apa yang kite rancang tuk hidup nie jadi len. ''tapi ap leh wat??kite merancang,Tuhan yang tentukan'' , memang la camtu,tapi.....it's not fair la, not fair!, life memang x adil kn?


As example, bile kite ada adik bongsu, mesti parent kite lebih kan die, dan dulu kite dapat je apa yang kite nak, sekarang x lagi,cuz adik bongsu tue....




try find adilnya disini


Dulu, hidup x de la susah blaja,aq bley je dapat result gempak,paling kurang blaja time dalam kelas je.

Dulu,member sume 'care' gile kat aq,pegi shopping same-same,tengok muvie same- same,makan kat cafe pun same-same,...oh,happening nye......

Dulu,ramai je girl suke kat aq,da la ramai,cute-cute lak.Sampai nak tukar awek pun senang,pilih je yang mane nak jadikan awek ble da putus.

Dulu,aq x payah pikir macam-macam,tido kul 10,paling lewat tido pun la, kul 12.

Dulu, nak duit senang,mintak je kat mak,bapak.x men la 10 r 20..skali mintak RM50 beb!!!

Bahagia nya...........



Kalau la macamnie selamanye~


Tapi, bile kite da jalin kan hidup di tempat lain, sume da berubah,sume jadi susah...

Skang,kene blaja sampai kul 1 r 2 pagi tuk lulus,and ad time tue aq x tido malam study,tapi result exam wat aq cam nak bunuh diri.

Skang,member x macam dulu da,sume wat keje sendiri,sume selfish,sume macam talam 2 muke.

Skang,kos yang aq amik x ramai gurl,ada...4 r 5 orang,tue pun muke pecah,da la tergedik-gedik..

Skang,nak tido je macam-macam aq pikir,pasal keje lecturer bagi lagi,awek lagi,member cam cibai ag,duit ag,...Aaaarrrggghhh!!!

Skang,mintak kat bapak aq duit nak print assgment pun,paling kurang 3 ari baru dapat,tue pun cuz banyak kali mintak,kalu x.......next week la jawab nye bapak aq bank in kan...




WhatTheHell man!!!!!!!!



As you know...dis is life...between right and archival....sume x apa yang kite rancang...kalau la jadi pun,bukan sume owg bleh...jus a certain people je....tue pun still ad problem kat len gak. Mungkin Tuhan nak kite supaya jadi lebih tabah,nak kite jadi lebih kuat,nak kite jadi lebih penyabar.....macam roomate aku cakap,nak Tuhan sedarkan kite dari hidup yang mengelamun nie....


SO,apa yang korang rancang in yur life???apa yang jadi penghalang nye???




Bagi aku buat mase sekarang, I jus want my life run smoothly too,with one my besfriend that trust me and one girlfriend that love me....heheeee....XD





DANGER!!!

Assalamualaikum,



kan selamat umah aku kalau camnie...ummmmnnn



Habislah!habislah!habislah!...umah aku da nak naik air...kene angkat almari,kene angkat peti ais,kene angkat sofa...warrgghh~banyak nye...eh???sempat ag aku update...hehe...actually air xde la masuk ag dalam umah aku...tapi dalam paras bahaye da...

X sangka lak ari nie hujan x henti-henti...apa yang efek kan lagi banjir nie satu je yang aku nampak kat tempat aku tinggal nie,...longkang yang kecik. Ada ke patut penduduk punye ler padat, kat tengah bandar lak, longkang leh kecik. Nie lah!time constuction x plan lelok...haih~tapi....xleh je tunjuk jari kat owg skang nie,myb ada sbb len....myb~ummmmnnn......



Wednesday, January 5, 2011

PAGI-PAGI LAGI

Assalamualaikum


Hari ini da masuk hari yang ke-lima aku cuti, tapi still aku rase macam x kene je,macam busan,macam xley duk diam,macam-macam lah!. So,tuk ilang rase yang macam-macam tue, aku pun update la blog aku nie,hehe....x,x,update tue semesti nye!



NAMA MENGIKUT ISLAM

Semalam la punye hal,tetibe je aku terase nak cek pasal maksud nama Melayu mengikut Islam.Kire aku nie macam da kahwin gitu...huhu...(OMG).yela!macam cari name tuk anak lak.hehe...Mungkin aku cek pasal maksud name semalam tuk cari idea kowt bagi entry aku ari nie.

Btw,try la tengok kat link nie,
http://name.crazyartzone.com/
Tapikan,kan,kan...aku rase x banyak ag la maksud name kat link tue, aku ada cek la banyak nama-nama xde la,lagi pun kite orang Melayu skang macam-macam nama da kuar kn. So,kalu korang nak tau lebih lanjut,try search lagi kat google...hehe...Selamat mencuba!


try la search lagi tau!

Tuesday, January 4, 2011

DA BERLALU

Assalamualaikum...



huh...pagi-pagi da pikir mende bukan-bukan,aku nie bukan la seorang yang rajin,pandai pun x,aptah ag expert dalam satu keje.Yang aku tahu,aku nie jus nak buat sumthin untuk ilangkan rase boring nie,tapi mende camtu mesti semua orang nak buat...ade ke orang yang nak je boring...so weird!


Pas makan acar (sejenis sayuran campur) tuk breakfast, aku ada la terkenang sikit kisah lalu,kisah hidup aku yang lalu. It's too complicated! macam-macam jadi. Rase x nak da ingt balik mende-mende lalu. I bet mybe there is sumthin korng sume pun xnak ingat gak kan...



headache-over lak!



Not all the past were sweet in our mind kn??bile da flash back balik,mesti terkenang gak mende yang kita sendiri x senang dengan mende-mende camtu.


And for the next entry till sumday, aku rase aku da decided da, apa yang aku rase aku nak tulis, as your concern, entry-entry sebelum nie aku jus men tibai je tulis.Bukan apa,aku ada la skit try-try tengok entry bloger lain. And cube la tuk letak dalam blog aku nie,hehe....not nice kan. But aku try tulis gak.hehe...


Tapikan, sebagai penulis blog nie, xley la duk asyik amik idea orang je, kite kene gak show our idea. Lagi pun,entry blogger lain adalah sebagai rujukan and panduan.kan?



Monday, January 3, 2011

DARI ORANG

banyak gak la akterbaca dari bloger len yang pasal tips tuk para pembaca singgah nie,ad kate tulis seringkas mungkin,ad kate cari tajuk yang bes, dan ad kate try jadi follower tuk blog owg....ummmmnnn....lagi pun ak dalam keje pembikinan dalam dunia blog nie,arap-arap segala tips-tips nie bergune...XD

TEMAN


Assalamualaikum...

fuh...baru blik dari spital amek ubat...lame gile duk tggu giliran ak datang...sempat ag p tandas...dalam ak duk tunggu tue,ak teringt la kisah hidup ak nie...macam-macam la da jadi...huhu..






Kawan - 01

kawan,member,saing(bahase kelantan),teman,sahabat sume tue bagi ak ad banyak ciri-ciri yang membezakan ia, ada yang kata kawan nie hanya sementara, ada yang kata kawan nie penting untuk selamanya. Mungkin bagi sementara diowg da rase perit nye kawan nie dan yang selama nye rase bahagia nya ada kawan nie.camne lak yang owg memng langsung x perlu kawan??ada ke owg camtu??


Kalau nak ikut kan ak,kawan memg penting cuz diowg la tempt kite suka,duka,gile,gado(arap x) and korg ingt yang kapel-kapel je ke yang bley dapat sume tue??x mungkin...diowg yang kapel nie nak sendirian, nak cakap mende ala I,you je, 'sayang awk',...errrkkk....wth.

Kawan - 02

owh~pasal stab back! ala,bese la tue,dengki,x puas ati and in other word 'jeles'...Tapi ak rase sume nie jadi if kite do sumthin dat people dun like,myb........

Ada je care nak atasi mende-mende camnie...seblum die tikam ko,ko tikam blik...haha...sape cepat die yang kena!...x,x...x baik tikam menikam nie, ak rase saba jela...myb ad hikmah d'sebalik mende yang diowg buat tue.


Apa-apa pun, hanya Tuhan je yang bley judge for people did...kite hanye bleh terima ngan seandainya.....

Sunday, January 2, 2011

BTW - kenapa orang mahu mem''blog''?


Update,update,update....nape la malas sangat nie...cuti cam xnk cuti je. Baik ad keje ke,kelas ke...hehe...da ad mase nie, ak cube la selongkar idop orang yang buat blog...tengok ap yang menarik entry yang diowg tulis...busan doe.....
btw, ak tertanye-tanye...kenape gentlemen sekalian ingin mmbuat blog???termasuk ak sekali...

populasi bloger nie pling ramai adlah wanita ( itu memg x pelik la), and persoalan nie ak tertanye bile ak terjumpe follower-follower yang ak rse ak kenal diowg...


(10+-) kenapa orang terjerumus dalam dunia blog.

1. nak cite pasal diri!!
2. da x tau nak wat ap ngan internet.
3. bile single kowt.
4. kurang aktiviti.
5. kongsi cerita.
6. tempat kediaman kurang menarik.
7. cari duet???
8. sume majalah same.
9. gossipian...hehe...
10. busan.......

kenape 10+-???kerna masih ad mcm2 lg kowt alasan kat masing2...yang ak letak nie jus one from them...huhu..